Gelecek’ten kadına pozitif ayrımcılık  

15 Aralık 2023 09:05
Gelecek Partisi Çayırova İlçe Başkanı İbrahim Fazlıoğlu yerel seçime yönelik yeni değerlendirmesinde meclis üyeliklerine de değindi. Saadet Partisi ittifakında girecekleri seçimde meclis için fermuar sistemi uygulansa dahi her üç adaylarından ikisinin, kadın olacağını söyledi

Gelecek Partisi Çayırova İlçe Teşkilatı’nda Başkan İbrahim Fazlıoğlu, basın mensuplarının görüş ve önerilerini alacağı davetiyle düzenleyip basın toplantısına dönüştürdüğü toplantıda seçim sonuçlarına dair iddialı konuştu. Yerel seçimde adayın çok önemli olduğunu; Saadet Partisi ile ittifak halinde girecekleri seçimde harama bulaşmamış, dürüst adayla seçimin kazanılmasının mümkün olduğunu kaydedip meclis üyeliklerine değindi. Saadet Partisi ittifakında girecekleri seçimde meclis için fermuar sistemi uygulansa dahi her üç adaylarından ikisinin, kadın olacağını söyledi.

DANIŞMAN KADROSUNU BİR KADINLA GÜÇLENDİRDİ

Gelecek Partisi Çayırova İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıya Kadın Kolları Başkanı Sevim Yüce, Gençlik Kolları Başkanı Faruk Kahya, ilçe yönetimi icra kurulu üyeleri ve mahalle başkanları, ilçe teşkilatı başdanışmanı Cengiz Kolo ile danışman Serpil Zorba ve Fazlıoğlu’nun danışman kadrosunun yeni yüzü; Akse Mahallesi muhtar adayı Derya Polat’ın listesinden aza adayı ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi eski Yürütme Kurulu Üyesi Vera Helen Demirgöz de katıldı.

BİTMEZ’DEN ÖTÜRÜ KUTLAMA İPTAL

Gelecek Partisi’nin kuruluşunun 4’ncü yılına denk gelen günde düzenlenen toplantıda ilk üç senenin yıldönümü günlerinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun akşam 21.00’de zoom toplantısıyla kutlamada bulunduğunu kaydeden Fazlıoğlu bu sene, ittifak ortakları Saadet Partisi’nin Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in kalp krizi geçirmesi ve kritik durumunu halen korumasından ötürü, iptal ettiklerini söyledi. Fazlıoğlu aralarındaki iyi hukuktan ötürü bugüne kadar biri kongre olmak üzere iki defa Çayırova’da ağırladıkları Davutoğlu’nu ilçeye, yerel seçimde de davet edeceklerini dile getirdi.

ENGELLİLER İÇİN ÖNERGE GÖNDERDİM. MECLİS’TE RET EDİLDİ

Fazlıoğlu, 14 Mayıs seçimleri sonrası CHP çatılı Millet İttifakı kontenjanından Gelecek Partisi’nden  seçilen 10 milletvekilinin Saadet Partisi’ne katılmasıyla oluşan grup maarifeti ile Meclis’te sorunların aktarılması için daha çok söz hakkı fırsatı edinildiğini söyledi. Fazlıoğlu bugüne kadar genel merkeze aktardığı önergelerden üçünün TBMM’de gündeme getirildiğini kaydedip son olarak, “Engelli vatandaşların engellerinin dünya standartlarına göre kategorizasyonlarının sağlanması”na yönelik önergenin AKP ve MHP’nin ret oyları ile ret edildiğini dile getirdi.

BİZİM İÇİN FARK ETMEZ. SAADET İÇİN DE FARK ETMEYECEKTİR

Yerel seçimlere yönelik çalışmalarını mahalle merkezli, insanların talep ve beklentilerini dinleyerek sürdürdüklerini kaydeden Fazlıoğlu, “Çayırova’nın 9 mahallesinde Allah için, vatandaşa hizmet için yola koyulduk” dedi.

Belediye başkan adaylığında ittifak kurdukları Saadet Partisi ile gerek başkan adaylığı gerekse meclis üyeliği adaylıkları için hiçbir sorun yaşamayacaklarına inandıklarını kaydeden Fazlıoğlu özetle, “Belediye başkan adayı bizden olmuş, Saadet Partisi’nden olmuş. Bizim için fark etmez, onlar için de fark etmeyecektir” diye konuştu.

BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN ÜÇ BAŞVURU

Günümüz itibariyle isim vermemekle birlikte belediye başkan adaylığı için kendilerine üç başvuru olduğunu belirten Fazlıoğlu meclis üyesi adaylıklarına dairse yine özetle, “Kadınlara yoğunluk vereceğiz. Bir erkek adayımıza karşın, iki kadın adayımız olacak. Yerel seçime yönelik olarak meclis üyeliklerinde fermuar sistemi uygulayacak olursak dahi, Gelecek Partili adayların büyük çoğunluğunu kadınlar oluşturacak. Kadınların yanı sıra genç, yeni yüzler aday olacak” dedi.

ÇAYIROVA’DA MUHAFAZAKÂRIN ALTERNATİFİ MUHAFAZAKÂR OLUR

Çayırova’da seçmenin yüzde 75’inin muhafazakar olduğunu yeniden hatırlatan Fazlıoğlu, AKP kurumsalında 20 yıldır yerelde iktidar olan “muhafazakar” yerel yönetim anlayışının alternatifinin yine “muhafazakar” yapı olduğunu öne sürdü. Gelecek Partisi’nin Çayırova’da hızla büyüdüğünü, herkesin bunun farkında olduğunu kaydeden Fazlıoğlu, Cumhur İttifakı/ AKP Belediye Başkan adayının yeniden Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi olması olasılığına ilişkin soruya ise, “Bünyamin Çiftçi’yi kim rakip görmek istemez” yanıtını verdi.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X